Pagina's

donderdag 1 december 2016

Portabello à la Sterre

Sterre spotte maar weer eens portabello's in de biowinkel en dus eindigden deze vandaag op ons bord. Sterre vulde ze met homemade olijventapenade en serveerde ze met geroosterde pompoen, appeltjes op grootmoeders wijze en rösti.
De appeltjes op grootmoeders wijze worden gebakken zoals onze Pekke dat deed. Pekke is de grootmoeder van onze mama en wij waren gek op haar. In januari is ze er al 7 jaren niet meer, maar we houden nog steeds van haar. Hoog tijd dat we dus één van haar gerechten maken!
De rösti's vind je in de diepvries bij de Ikea. Gek, hè? Ze zijn vegan, lekker en makkelijk :)
Probeer het zeker eens uit!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

2 portabello's
60gr zwarte olijven op olie
1 theelepel kappertjes
1/2 teentje knoflook
gedroogde zuiderse kruiden (tijm, oregano, rozemarijn, basilicum of een mix)

1 kleine flespompoen
grof zeezout
oregano

1 appel
koffie
bruine suiker (kinnekessuiker)

rösti (diepvries Ikea)

Hoe ga je te werk?

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Haal de olijven uit de olie en mix met de kappertjes, de knoflook en kruiden naar smaak.

3. Verwijder het steeltje uit de portabello's en bak ze kort bruin in een (grill)pan. Vul ze met de olijventapenade en plaats ze in een overschotel.

4. Schil de pompoen en snij in schijfjes (0,5 cm dik). Schik ze in een ovenschotel en besprenkel met olijfolie, oregano en grof zeezout.


5. Rooster de pompoen en de portabello's in de oven. De pompoenschijfjes zijn na 20 minuten gaar, de portabello's na een half uurtje.

6. Verwijder het klokhuis uit de appel en snij in schijven van 0,5 cm dik. Smelt boter in een pan en bak de appelschijven kort aan. Bestrooi rijkelijk met bruine suiker en blus met koffie (enkele eetlepels). Laat bakken tot het vocht is verdwenen.


7. Bak de diepgevroren rösti's in een pan.

8. Schik alles op een bord en smullen maar! Serveer er ook een veldsla/rauwe witloofsalade met balsamicodressing bij.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten